NİKSAR’DA HER OKULA ÇEVRE EĞİTİMİ

Nisan 03, 2017

Sağlıklı ve temiz bir toplum konusunda taviz vermeyen bir hizmet politikası sürdüren Niksar Belediyesi, Temizlik İşleri Müdürlüğü-Çevre Koruma ve Kontrol Birimi kontrolünde yürütülen sunum ve bilgilendirme çalışmalarıyla bütün okullara ulaşılıyor.
NİKSAR’DA HER OKULA ÇEVRE EĞİTİMİ
Niksar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü-Çevre Koruma ve Kontrol Birimi Çevre Mühendisi Merve VARDAR ilkokul öğrencilerine bitkisel atık yağlar, atık piller ve ambalaj atıklarının geri dönüşümü hakkında bilgi verdi. Slayt gösterisi eşliğinde yapılan toplantıda, doğaya gelişigüzel bırakılan atıkların çevreye verdiği zarara dikkat çekilerek, geri dönüşümün sağlıklı çevre için taşıdığı önem vurgulandı. Genç beyinlerde çevre bilinci oluşturmayı amaçlayan “Çevre Eğitimi“ programı 2016-2017 eğitim-öğretim yılı ile tekrar başladı. Eğitimlerde, öğrencilerin büyük bir ilgiyle izlediği ve merak ettikleri soruları sordukları görüldü. Niksar’ da bulunan tüm okullarda verilecek olan eğitim programı kapsamında okullara geri dönüşüm kumbaraları, eğitim materyalleri ve bilgilendirme broşürleri bırakılıyor. Bu sene ki dönem içerisinde şuana kadar Atatürk İlköğretim Okulu, 60.Yıl Cumhuriyet İlkokulu, İhsan Karatay Ortaokulu, Yavuz Selim İlkokulunda atıklar ve geri dönüşümle ilgili eğitimler verildi.
“ÇOCUKLARA KÜÇÜK YAŞTA DOĞA, ÇEVRE BİLİNCİ KAZANDIRILMALI”
Öğretmen ve öğrencilerin büyük ilgi gösterdikleri etkinlikte Niksar Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü-Çevre Koruma ve Kontrol Birimi Personeli Çevre Mühendisi Merve VARDAR tarafından Atıklar ve Geri Dönüşüm üzerine bir sunum gerçekleştirdi. Geri Dönüşümün önemini anlatan çizgi film animasyonlar ve çeşitli Sine vizyon gösterilerinin yer aldığı eğitim çalışmasında proje kapsamında okullara yerleştirilen geri kazanım kutuların (cam, metal, plastik, kağıt ve karton) kaynağında evsel atıklardan ayrı olarak toplanması, değerlendirme işlemlerinin nasıl gerçekleştirildiği ve bunun çevreye sağladığı faydalar üzerine bilgiler verildi.
Çevre Mühendisi Merve VARDAR, çevreye atılan pillerin içerisindeki zehirli kimyasalların toprağı ciddi anlamda kirlettiğini ve ayrı olarak biriktirilerek, en yakın atik pil toplama kutularına bırakmalarını istedi.