NİKSAR’IMIZIN EKMEĞİNİN BÜYÜMESİ İÇİN EMEK VERİYORUZ

Nisan 16, 2021
NİKSAR’IMIZIN EKMEĞİNİN BÜYÜMESİ İÇİN EMEK VERİYORUZ

Niksar belediye Başkanı Özdilek Özcan beraberinde Niksar Kaymakamı İlhami Doğan ve Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mahmut Aybak ile birlikte Niksar Organize Sanayi Bölgesi hakkında açıklamalarda bulundu. Basın toplantısında konuşan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, Niksar OSB’nin birçok problemlerini çözdüklerini belirterek, Niksar’ın ekmeğinin büyümesi için emek verdiklerini ifade etti.

Niksar Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında konuşan Niksar Kaymakamı İlhami Doğan; Bugün sayın Valimizle birlikte yapmış olduğumuz toplantıda Niksar Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu olarak Katma Değer Üretim Alt Yapısının Geliştirilmesi Mali Destek Programının yönetildiği bir imza programımız vardı. Niksar Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi yaklaşık 10 yıla yakın bir takım hukuki sıkıntılar yaşıyordu. Bu hukuki sıkıntıları Valimizin, Milletvekillerimizin, İl Özel İdaresi ve Yönetimimizin almış olduğu kararlarla hukuken hallettik. Tek bir davamız kaldı. Diğer OSB hesapları ve parseller üzerindeki tüm hacizler kaldırıldı. Şu anda tüm borçlarımız ödendi. Şu anda devam eden dava da ise bir kişi ile sulh anlaşması yapmıştık. O kişi sulhten vazgeçmesiyle hukuki süreç devam ediyor. Ama bu dava bizim buradaki sürecimizi etkileyecek bir durumu bulunmuyor. Davanın sonucu ne olursa olsun sorunu çözmeye muktediriz. Bu aşamaların ardından bugün sözleşmesini imzaladığımız projemizi uygulamamızda herhangi bir sıkıntı bulunmuyor. Önümüzdeki hafta teknik personel Niksar OSB’de gerekli çalışmalarını gerçekleştirecekler. Alt yapı ön arıtma sistemlerine dair program taahhuk ettikten sonra ihale süreci ikbal edilecek. Yaklaşık 2,5 Milyon TL’ye tekabül eden süreç işleyecek. Bu süreç içerisinde ben özellikle bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Niksar OSB gelişmekte olan bir bölgemiz. İnşallah hukuki süreç ve alt yapı tamamlandıktan sonra yatırımcılarımızın daha yoğun bir şekilde bölgemize geleceklerini inanıyoruz. Şu anda tekstil ağırlıklı bir yapılanma var. Bizler Niksar OSB’de tarıma dayalı sanayinin de tekstil gibi yoğunlaşmasını arzu ediyoruz” dedi.

Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise yaptığı konuşmada “Niksar OSB Evsel Atıksularına Yönelik Yenilebilir Enerji Destekli Arıtma Sistemi” projesi hakkında bilgiler verdi. Başkan Özcan yaptığı konuşmada; “Bu projemiz ile OSB içinde bulunan işletmelerin evsel nitelikli atıklarının proje dahilinde yapılacak arıtma tesisinde toplanarak doğamıza zarar vermesini önleyeceğiz. Ayrıca proje ile kurulacak arıtma tesisinin enerjisini 50 Kw’lık Şebeke Bağlantılı Güneş Enerji Santrali Sistemi ile sağlayacağız. Başta Tokat Milletvekillerimiz Av. Özlem Zengin, Av. Yusuf Beyazıt ve Av. Mustafa Arslan olmak üzere Valimiz Dr. Ozan Balcı ve Tokat İl Genel Meclisi Başkanımız Av. Erol Duyum’un katkılarıyla Niksar OSB’mizin geçmişten gelen Vergi, SSK ve kişi borçlarının tamamının ödemesi sağlandı. Kendilerine şükranlarımı sunuyorum. Niksar Organize Sanayi Bölgemizin gelişimi ve istihdamın artması için çalışmalarımız sürüyor. Tek amacımız; Fabrikalarımız çoğalsın, Niksar’ımızın ekmeği büyüsün” diyerek sözlerini noktaladı.